Nezavisni odbor PSBiH: Sedam kandidata za direktora SIPA-e

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH  objavio je da  od pristiglih devet, sedam kandidata ispunjava uslove za izbor direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić je nakon sjednice kazao da , nakon detaljnog pregleda dokumentacije koja je konkursom tražena, dva kandidata ne ispunjavaju uslove koji su konkursom traženi, a radi se o kandidatima Elvisu Zorniću i Ranku Vukoviću.

Naveo je da će Nezavisni odbor odmah danas uputiti nadležnim MUP-ovima dopis da mu se hitno dostave izvodi iz kaznenih evidencija, pojašnjavajući da je to procedura koja je propisana poslovnikom i zakonom.

– Nakon što dobojemo od MUP-ova te podatke, a dobit ćemo to sigurno vrlo brzo, odmah ćemo zakazati sjednicu Nezavisnog odbora gdje ćemo organizirati intervju s kandidatima koji su ispunili uvjete koje su traženi konkursom – kazao je Krunić.

Na novinarsko pitanje koje uslove  nisu ispunila dva kandidata, odgovorio je da je to uglavnom ono što je konkursom traženo, nemaju traženu dokumentaciju.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*