Ahmed ima samo 14 godina, a već je toliko zadivio Ameriku da ga Obama i Zuckerberg zovu da ih posjeti

Ahmed je imao problema s učiteljicom, ravnateljem škole, pa čak i policijom nakon što je u školu donio sat koji je samostalno izradio kod kuće, 14-godišnji Ahmed Mohamed ipak se ima čemu radovati. Doduše, sljedećih tjedana mogao bi imati više posla nego što je uopće mogao zamisliti Nakon što je čuo za ono što mu se dogodilo, Mark Zuckerberg odlučio mu je javno pružiti podršku.

“Vještina i ambicija da napraviš nešto super trebale bi biti nagrađene pljeskom, a ne završiti uhićenjem. Budućnost pripada ljudima poput Ahmeda”, poručio je Zuckerberg preko svog profila na Facebooku.

“Ahmed, ako ikad poželiš doći u Facebook, rado bih te upoznao”, napisao mu je.

On nije jedini. Barack Obama pozvao je 14-godišnjaka da dođe u Bijelu kuću, a Hilary Clinton otvoreno je rekla da je dječak uhićen samo zato što je musliman, piše Verge.

Podsjetimo, dječak je htio impresionirati učiteljicu, no ona je nazvala policiju jer ju je sat podsjetio na bombu, javio je The Dallas Morning News.

Ahmed, od ranije poznat po svom talentu prema tehnologiji, suspendiran je, a njegov otac bijesan je jer smatra da se cijela priča temelji na islamofobiji i činjenici što je njegov sin muslimanske vjeroispovijesti.

Ahmed je sat sklopio u svega dvadesetak minuta i odlučio ga pokazati učiteljici koja ga je zadržala i obavijestila policiju. Dječak je odveden na ispitivanje, a ravnatelj mu je čak prijetio izbacivanjem iz škole.

 

(index.hr/DEPO)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*