Međunarodni sajam pčelarstva: Med kvalitetniji u odnosu na prošlu godinu

Udruženje pčelara Tuzla, pod pokroviteljstvom Grada Tuzle, Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, danas i sutra na Trgu slobode organizuju kulturno-privrednu  manifestaciju 3.Međunarodni sajam pčelarstva „Tuzla 2015“.

Tradicionalni sajam je i ove godine okupio brojne učesnike iz Tuzle, BiH ali i regije.

S obzirom na to da je ova sezona za pčelare bila izuzetno uspješna i kvalitet meda je bolji nego inače.To bi trebalo potvrditi i senzorsko ocjenjivanje kvaliteta meda, sa međunarodnim učešćem.

Lokalni pčelari ističu kako kupci nepotrebno zanemaruju med sa Majevice ili Konjuha. Ta područja su nezagađena, priroda je netaknuta a i planinski med je kvalitetniji od ostalih.

Osim meda, posjetioci sajma mogu pogledati i kupiti ostale pčelinje proizvode, a tu su i prirodni čajevi, tinkture, ulja i drugi zdravi proizvodi.

Drugog dana Međunarodnog sajma pčelarstva bit će organizovano i stručno edukativno predavanje za pčelare i građane u prostorijama Kantonalne privredne komore.

Inače, Sajam je organizovan s ciljem promocije pčelarstva kao privredne grane, promocije zdravog življenja i zaštite okoliša.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.