Zvizdić: Neophodno obezbijediti efikasnost u prihvatanju teretnih i putničkih vozila

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarali su danas sa direktorom Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mirom Džakulom i zamjenikom direktora Granične policije BiH Zijadom Svrabovićem.

Džakula i Svrabović informisali su Zvizdića i Šarovića o problematici pojačanog saobraćaja na sjevernoj granici BiH u Rači kod Bijeljine izazvanog zatvaranjem hrvatske i srbijanske granice za promet teretnih vozila, te preusmjeravanju saobraćaja kroz BiH i prevenciji stvaranja problema u tom dijelu države.

Oni su izvijestili predsjedavajućeg Zvizdića da, iako postoje naznake pojačanog saobraćaja, još uvijek nisu velike gužve na carinskim terminalima i da se saobraćaj odvija normalno.

Tokom sastanka je zaključeno da će, u slučaju potrebe, biti uvedena i treća smjena na graničnim prijelazima s ciljem bržeg, kvalitetnijeg i efikasnijeg prometa kroz BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je istaknuo da je neophodno obezbijediti efikasnost u prihvatanju teretnih i putničkih vozila kako bi se cjelokupan promet odvijao neometano.

(Klix/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*