Šamac spreman prihvatiti 500 izbjeglica

Općina, Civilna zaštita i Crveni križ poduzeli su mjere i radnje, svako iz svoje nadležnosti, na pripremi za eventualni prihvat oko 500 izbjeglica, kazao je Feni šef službe Civilne zaštite općine Šamac Boro Bogdanović.

“Kao najpogodniji lokalitet određen je prostor Carinske zone na kojem će biti izvršeni radovi na pripremi terena i po potrebi montirani šatori za prihvat do 500 ljudi. Pored vlastitih resursa, u osiguranju šatora pomogla je i Međunarodna organizacija za migracije iz Sarajeva koja posluje u sastavu UNDP-a”, kazao je Bogdanović.

Dodao je kako je osigurano i 2.500 pokrivača, a prema potrebi radnici komunalnog preduzeća će dovesti i postaviti adekvatan broj kontejnera za smeće, te četiri sanitarna čvora.

“U dogovoru s Domom zdravlja formirana su dva mobilna tima koja će vršiti pružanje medicinskih usluga na terenu, a s predstavnicima Policijske stanice Šamac dogovoreno je angažiranje odgovarajućeg broja policijskih službenika za održavanje javnog reda i mira kao i za evidentiranje pristiglih izbjeglica”, kazao je Bogdanović.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*