Sloboda rutinski u Goraždu

U Goraždu su istoimeni domaćin i Sloboda odmjerili snage u šesnaestini finala Kupa, a prolaz dalje obezbijedili su gosti iz Tuzle, pobijedivši s 2:0.
Tuzlaci igraju sjajno ove sezone, a osim u prvenstvu, ostvaruju pobjede i u Kupu. U Goraždu su iskoristilii ulogu favorita i sa nekoliko promjena u timu ipak stigli do pobjede.
Dobro su se domaći nosili sa Slobodom, ali su popustili u završnici prvog dijela, kada je stoper gostiju Jasmin Moranjkić pogodio za 1:0.
U nastavku su Tuzlaci uspjeli da još jednim golom riješe dileme oko pobjednika. Prvi strijelac Slobode Mersudin Ahmetović postavio je konačnih 2:0.
Sve u svemu, zaslužena pobjeda izabranika Husrefa Musemića, koji se sada mogu okrenut utakmicama u Premijer ligi, gdje se bore za sami vrh.
Goražde – Sloboda 0:2 (Moranjkić 44, Ahmetović) Goražde: Matović, Bešlija, Hodžić, Dučić, Drljević, Midžić, Mujagić, Ćulov, Mirković, Knežević, Radović. Sloboda: Hamzabegović, Moranjkić, Pršeš, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Mehidić, Ahmetović, Kiso.
(sport.sport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*