EU komesar Johanes Han danas u Beogradu

Komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han posjetit će danas Beograd, gdje će razgovarati o aktuelnoj izbjegličkoj krizi i izraziti solidarnost Evropske unije prema Srbiji, saopćila je Delegacija Evropske unije u Srbiji.

Han je uoči posjete izjavio da je “zahvalan Srbiji što se odnosi profesionalno i odlučno u postupanju sa izbjegličkom krizom i što izbjeglicama obezbjeđuje pristojne uslove za život u skladu sa međunarodnim standardima”.

“Evropska unija je uz Srbiju u ovoj sveevropskoj krizi, koja može biti riješena jedino zajedničkim pristupom. Ove nedjelje je najavljeno obezbjeđivanje dodatnih 17 miliona eura, kao podrška naporima Srbije i Bivše jugoslovenske republike Makedonije u rješavanju izbjegličke krize”, rekao je Han.

Han će se susresti sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom i ministricom zaduženom za evrointegracije Jadrankom Joksimović.

Također, Han će se sastati sa predstavnicima nevladinih organizacija, a posjetit će i Centar za pomoć izbjeglicama u Šidu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*