Japanci su najdugovječniji narod, a evo šta piju

Odavno je poznata dobrobit vode po organizam, a satim tim i po zdravlje. Pored toga što gasi žeđ, voda djeluje ljekovito – čisti organizam, pomaže dobrom funkcionisanju bubrega, mozga, crijeva, eliminisanju štetnih materija iz organizma, a tuširanje i plivanje pomaže u otklanjanju stresa.

Poznato je da su Japanci najdugovječniji narod na planeti, a u Japanu je registrovano više od 61.000 ljudi starijih od 100 godina.

I oni, također, znaju koliko je voda zdrava a njihova tradicionalna medicina preporučuje liječenje vodom koje daje dobre rezultate u mnogim oboljeljima. Medicina preporučuje pijenje vode odmah po buđenju, a potvrđena je i djelotvornost te navike.

Prema japanskoj metodi, liječenje vodom se treba provoditi na ovaj način – ujutru, prije pranja zuba, treba popiti četiri čaše po 160 ml vode, znači ukupno 640 ml. Nakon toga, 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Poslije toga normalno doručkovati pa naredna 2 sata ne jesti nista.

Ova vrsta liječenja nema negativnih efekata i dobro je (osim liječenja), praktikovati je čitavog života u cilju očuvanja dobrog zdravlja i kondicije.

Pri tom i nikada ne treba piti hladnu, već vruću vodu. Hladna voda zbija masnoće unijete hranom i tako dolazi do usporavanja varenja, ostećenja crijevnih resica i pojave gojaznosti.

Dužina tretmana vodom za određene bolesti:

1. povišen krvni pritisak (30 dana)

2. dijabetes (30 dana)

3. gastritis (10 dana)

4. zatvor (10 dana)

5. tuberkoloza (90 dana)

6. rak (180 dana)

7. osobe koje boluju od artritisa, ovu terapiju mogu da provode samo tri dana u prvoj sedmici, a nakon toga svakodnevno.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.