Penali ponovo sretni za BiH, u polufinalu protiv Hrvatske

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u dramatičnoj utakmici protiv Poljske izborila plasman u polufinale Evropskog prvenstva u mininogometu.

Mreže su mirovale sve do posljednjih trenutaka prvog poluvremena, kada je Christian Tomyk doveo Poljsku u vodstvo. Naša reprezentacija je bolje ušla u drugo poluvrijeme, ali je onda u 26. minuti poljski golman Norbert Jendruczek kaznio neopreznost našeg čuvara mreže Bernarda Filipovića i pogodio za velikih 2:0.

BiH se vraća u igru u 32. minuti, kada Marko Vujica pogađa za smanjenje rezultata na 2:1. Bio je to peti gol na prvenstvu za Vujicu, koji je jedan od vodećih strijelaca šampionata.

BiH je napadala, ali se rezultat nije mijenjao sve do posljednje minute susreta. Desetak sekundi prije kraja, lopta je stigla do Josipa Kupreškića koji se lijepo snašao i pogodio za 2:2.

Uslijedilo je izvođenje penala, koji su nam ponovo bili sretni. Iako vidno umorni od sinoćnje utakmice, naši momci su predvođeni odličnim golmanom Filipovićem došli do pobjede i plasirali se u polufinale.

Tamo će se Bosna i Hercegovina sastati sa domaćinom Hrvatskom, a meč je zakazan za 15 sati.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*