Mirni protesti Srebreničana u znak podrške Durakoviću

U ponedjeljak 28. septembra u 9 sati pred zgradom Općine Srebrenica održat će se mirni skup podrške načelniku Ćamilu Durakoviću da zaustavi uništavanje Srebrenice.

Protesti će biti održani u znaku općeg lošeg stanja u Srebrenici, gdje većina mještana ne radi i živi na ivici gladi. Srebreničani poručuju da oni, za koje su glasali, žive dobro, zapošljavaju svoju familiju i partijske drugove te da primaju platu i ništa ne rade.

Povod za protest je i smjena direktora Doma zdravlja dr. Nenada Miloševića.

“Zaustavimo uništavanje i pljačku Srebrenice koju provode tajkuni, pojedinci koji u Srebrenici niti žive niti to namjeravaju i ne misle dobro našoj djeci, nama i našem gradu. Dajmo podršku načelniku Ćamilu Durakoviću. On je jedan od nas. Živi s nama, njegova djeca su ovdje rođena i ovdje idu u školu, on s nama dijeli sve – dobro i zlo”, poručili su građani Srebrenice.

Oni naglašavaju da tajkuni dijele samo između sebe, oteto iz usta djece Srebrenice.

“Ako ne dođete znat ćemo da vam je dobro, da su vas kupili ili podmitili. Možda se plašite. Oni to koriste i vladaju već 20 godina. Uništili su budućnost našoj djeci koja odlaze i ne žele se vraćati. Dosta je straha i šutnje ili možda želite da vas i vasa unučad proklinju jer ste dozvolili da i njima ukradu budućnost”, navedeno je u pozivu za sutrašnji protest.

(N1/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*