U Tuzli 1. i 2. oktobra Međunarodno savjetovanje “Arhivska praksa 2015”

Arhiv Tuzlanskog kantona i Društvo arhivskih zaposlenika TK, organizuju 28.Međunarodno savjetovanje „Arhivska praksa 2015“, koje će se održati 1. i 2.oktobra u Tuzli.

Na ovogodišnjem Savjetovanju učestvovat će preko 40 izlagača iz Italije, Slovenije Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Češke i BiH te oko 250 drugih gostiju i učesnika.

Kao i do sada u okviru savjetovanja bit će realizovano nekoliko stručnih, kulturnih i naučnih sadržaja, istakao je između ostalog na današnjoj press konferenciji, direktor Arhiva TK Omer Zulić.

Uvod u početak ovog velikog događaja je današnje otvorenje gostujuće izložbe u Hotelu Tuzla, pod nazivom „Pečati sa bujuruldija bosanskih i hercegovačkih nemjesnika“, Historijskog arhiva Sarajevo i Državnog arhiva u Dubrovniku koja je rezultata dugogodišnje saradnjepomenutih arhiva.

Ove godine skup će uveličati promocija časopisa Arhivska praksa br. 18 u kojem su objavljeni kvalitetni naučni radovi.

Prvog dana savjetovanja odnosno u četvrtak predviđeno je svečano otvaranje savjetovanja „Arhivska praksa 2015“.

Drugog dana kada i završava Međunarodno savjetovanje bit će održano predavanje o temi „Aktuelna pitanja arhivske teorije i prakse“ o kojoj će između ostalog govoriti, predavači iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH.

Sadržaje savjetovanja, kao i do sada, pratit će i prezentacija najsavremenije arhivske i informatičke opreme više referentnih kompanija iz Hrvatske i BiH.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*