U BiH stiže više od 1000 navijača Walesa, stotine bez karata

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrat će kvalifikacijski susret za Euro 2016. protiv Walesa 10. oktobra na Bilinom Polju. Ukoliko gosti ne izgube u ovom susretu protiv Zmajeva, osigurat će učešće na Euru, prvom velikom nogometnom takmičenju u posljednjih 50 godina za ovu zemlju.

Zbog toga će u našu zemlju naredne sedmice stići stotine Velšana koji, kako kažu, ne žele propustiti historijski sportski trenutak svoje zemlje.

Kako N1 saznaje, na tribinama Bilinog Polja bit će 850 navijača Walesa dok će nekoliko stotina biti u Sarajevu i Zenici te će susret pratiti putem malih ekrana.

U Nogometnom savezu BiH već su održali nekoliko sastanaka na ovu temu i, kako nam je rečeno, sve je spremno za ovaj susret.

“Iz Nogometnog saveza Walesa su najavili da će doći navijači njihove reprezentacije koji nemaju karte za susret, ali koji žele prisustvovati proslavi ukoliko njihova reprezentacija ostvari povoljan rezultat. Nadam se da ga neće ostvariti”, kazao je za N1 Jasmin Baković, generalni sekretar NS BiH.

Među njima će biti i Velšanin Tim Hartley koji u BiH dovodi grupu koja djeluje u okviru humanitarne organizacije Gol koja na gostujućim utakmicama dijeli sportsku opremu i ostale reprezentativne rekvizite djeci bez roditeljskog staranja.

Iz Walesa dolaze u automobilu i do Sarajeva će morati preći 2.500 kilometara. Kako kaže, za njega će ovo biti prilika da popije pivo u Sarajevu.

“Mi volimo popiti i biti glasni. Ali, ovo je jedan od načina da pokažemo građane Walesa u drugom, pozitivnijem svjetlu”, kazao je Tim Hartley.

Nakon utamice BiH – Wales oni će otputovati u Beograd gdje će donirati svoj automobil za djecu s Kosova.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*