Susreti 11. kola BHT Premijer lige BiH, Sloboda danas dočekuje Olimpic

Danas je na rasporedu šest susreta 11. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine, a najzanimljviji susreti su Sloboda – Olimpic i Vitez – Zrinjski.

Sloboda će na Tušnju dočekati aktuelnog osvajača Kupa BiH ekipu Olimpica. Izabranici Husrefa Musemića ove sezone igraju fantastično što pokazuje i stanje na tabeli gdje zauzimaju odlično treće mjesto. Fudbaleri Slobode su u 10 odigranih utakmica upisali pet pobjeda, četiri neriješena rezultata i samo jedan poraz. Tuzlaci su u posljednjem kolu na teškom gostovanju kod Širokog Brijega ostali neporaženi što im daje dodatni motiv pred susret sa Olimpicom. Najmlađi sarajevski premijerligaš ove sezone igra dosta promjenjivo. U deset odigranih susreta upisali su četiri remija, tri pobjede i isto toliko poraza pa ih je to smjestilo na tek deveto mjesto s 13 osvojenih bodova. Olimpic je neočekivano elimisan iz Kupa BiH od Radničkog iz Lukavca. U prošlom kolu izabranici Mirze Varešanovića su odigrali neriješeno s novim premijerligašem, ekipom Mladosti.

Sloboda i Olimpic su ukupno odigrali 12 susreta u Premijer ligi gdje je sarajevska ekipa uspješnija sa šest pobjeda, Tuzlaci su upisali samo dvije, dok su četiri susreta završena bez pobjednika. U posljednjoj utakmici ove dvije ekipe uspješnija je bila Sloboda na svom terenu s 2:1.

Trenutni lider na tabeli, Zrinjski iz Mostara, gostovat će ekipi Viteza koju predvodi nekadašnji trener Mostaraca, Branko Karačić. Zrinjski u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit i sve osim pobjede bi bio neuspjeh za Mostarce. Vitez će morati tražiti bod(ove) ukoliko želi da zadrži status premijerligaša ove sezone s obzirom na to da čak šest ekipa napušta društvo najboljih.

Ove dvije ekipe su do sada odigrali četiri susreta, a očekivano Mostarci su uspješniji sa tri pobjede, dok je jedan susret završen bez pobjednika. Posljednji meč između Viteza i Zrinjskog pripao je ‘Plemićima’ koji su slavili s 1:0.

Velež, koji ove sezone prolazi kroz jedan od najtežih trenutaka u klupskoj historiji, dočekat će ekipu Travnika koja u Mostar dokazi na krilima pobjede protiv Željezničara. Mostarci su u prošlom kolu upisali tek prvu pobjedu u sezoni savladavši Drinu u Zvorniku. Velež je eliminisan iz Kupa BiH od Slobode iz Novog Grada koja se takmiči u Prvoj ligi RS-a. Rođeni su pred ovaj susret dobili pojačanje na lijevom boku, Marija Tadejevića. Ekipa Travnika je u prošlom kolu ostvarila veliku pobjedu i sigurno im daje dodatni motiv pred duel s Veležom. Travničani nikada nisu slavili u Vrapčićima gdje su u posljednjih osam susreta upisali isto toliko poraza.

U ostalim susretima sastaju se Borac i Rudar Prijedor koji svoj meč igraju u Banjoj Luci, Mladost DK će na svom terenu dočekati zvorničku Drinu, dok će Radnik u Bijeljini ugostiti Čelik.

U nedjelju se igra veliki bosanskohercegovački derbi gdje Željezničar na svojoj Grbavici dočekuje vječitog rivala ekipu Sarajeva, dok Široki Brijeg gostuje Slaviji.

Raspored 11. kola BHT Premijer lige:

– subota 3. oktobar:

Sloboda – Olimpic (15:30 sati)
Vitez – Zrinjski (15:30 sati)
Velež – Travnik (15:30 sati)
Mladost – Drina (15:30 sati)
Radnik – Čelik (15:30 sati)
Borac – Rudar (17:00 sati)

– nedjelja 4. oktobar:

Željezničar – Sarajevo (15:30 sati)
Slavija – Široki Brijeg (15:30 sati)

(federalna.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*