SDP BiH: Delegati Kongresa biraju rukovodstvo i mijenjaju stranački Program

Kongres Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine danas će biti održan u dvorani Mirza Delibašić KSC-a Skenderija u Sarajevu. Delegati Kongresa, između ostalog, trebalo bi da usvoje novi Program SDP-a BiH.

Generalni sekretar SDP-a BiH Irfan Čengić kazao je da će današnji kongres biti najveći kongres jedne političke partije u BiH, jer će na njemu učestvovati 859 delegata, kao i gosti iz zemlje, regiona i inozemstva.

Na Kongresu će biti biran novi saziv Glavnog i Nadzornog odbora, a trebalo bi da bude promijenjen Statut i Program SDP-a BiH.

“Bira se 110 članova Glavnog odbora i 11 članova Nadzornog odbora, nakon čega će Glavni odbor izabrati potpredsjednike SDP-a, Predsjedništvo i generalnog sekretara“, kazao je Čengić.

Glavni odbor SDP-a BiH ranije je usvojio tekst Prijedloga Statuta partije, koji će biti proslijeđen delegatima Kongresa na usvajanje.

Također, Glavni odbor je usvojio i Prijedlog inoviranog Programa SDP BiH, koji će biti dostavljen delegatima predstojećeg Kongresa.

Inovacije Statuta i Programa SDP BiH rađene su u proteklih deset mjeseci, a sve organizacije i svi članovi partije su imali pravo svojim amandmanima uticati na sadržaj ovih partijskih dokumenata.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.