KŠC „Sveti Franjo“ obilježio 20 godina rada

Svečanom akademijom koja je održana danas u Bosanskom kulturnom centru Tuzla, danas je 20 godina uspješnog rada i postojanja obilježio Katolički školski centar „Sveti Franjo“. U programu obilježavanja pored nastupa školskog zbora, predstave „Mali princ“ koju su izveli učenici osnovne škole KŠC-a, upotpunili su i učenici Srednje muzičke škole Tuzla.

Ova obrazovna ustanova sa radom je počela 1995.godine, kada je osnovama Opća gimnazija. Prvih šest godina nastava je izvođena u iznajmljenim prostorima drugih tuzlanskih škola, a od 2001.godine u novoizgrađenom Katoličkom školskom centru, kada je sa radom počela i osnovna škola. Iako su počeci bili skromni i bez vlastitog prostora, škola se iz godine u godinu razvijala, broj učenika je rastao, a rezultati koje su postizali učenici i profesori na brojnim takmičenjima je bio iznad očekivanja.

Kako je rečeno ovom prilikom, Katolički školski centar danas predstavlja jednu renomiranu ustanovu sa dvije škole, koja daje svojevrstan pečat Tuzli kao gradu. I u narednim godinama pored obrazovnog i odgojnog segmenta, najavili su nastavak mnogobrojnih vannastavnih aktivnosti i realizaiju novih projekata.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*