Baždarević: Imamo snagu i kvalitet, a i bolji smo od Velsa

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević jutros je u Trening centar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine stigao sa stručnim štabom, a u izjavi za novinare je kazao kako očekuje tešku utakmicu protiv Velsa.

Baždarević je kazao da je pred našom reprezentacijom veliko iskušenje, ali kako vjeruje da imaju snagu i kvalitet da prebrode ovu prepreku zvanu Vels.

“Nadam se da imamo snage jer izuzetno je važna utakmica. Veliko iskušenje je pred nama, ne želim govoriti o protivniku, oni su prvi i imaju pozitivan period. Međutim, od prvog dana do danas, iako susrećemo puno poteškoća koje su i normalne u fudbalu, nama dolaze u nevrijeme. Oni koji će doći i koji su već došli ovdje mislim da imaju i snagu i kvalitet da prebrodimo ovu prepreku. Radit ćemo i učiniti sve da spremno dočekamo utakmicu i dođemo do rezultata koji svi želimo”, kazao je Baždarević.

Selektor je dodao da je bilo problema sa reprezentativcima s obzirom na to da nisu imali minutažu, ali da ga raduju dobre igre Ibiševića, Pjanića i drugih bh. reprezentativaca. Novinare je interesovao i status Senada Lulića, na šta je selektor odgovorio:

“Čekamo da medicinski štab pregleda Lulića i vidimo o čemu se radi. Mi želimo da i Lulić i svi budu spremni za utakmicu”.

Odsustvo Džeke i Bešića, te moguće odsustvo Lulića, veliki je hendikep za našu reprezentaciju, a selektor se nada da će se igrači oporaviti i da će svi povrijeđeni igrati.

“Sigruno je da je hendikep, to dobro znate. U fudbalu neke stvari možemo nadoknaditi kvalitetom, ali mislim da imamo snage i moramo je tražiti u ova 22 igrača koja su ovdje. Mi moramo učiniti sve, radili smo i zajedno se trebamo pripremiti za ono što nas čeka”, kazao je Baždarević.

Selektor je dodao da je Džeko u Rimu gdje se liječi, a poslijepodne će biti poznato više informacija o njegovom oporavku.

“Bit ćemo svi tužni ako večeras informacije koje dobijemo budu drugačije. Mislim da ova ekipa, iako oslabljena, ima snage da sa borbenošću i kvalitetom napravi rezultat”, zaključio je Baždarević te dodao da očekuje veliku podršku najboljih navijača naše reprezentacije.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*