Potpisan sporazum o isporuci 80 vozila: Ratni vojni invalidi do kraja godine u novim automobilima

Ukupna vrijednost potpisanog sporazuma je 1.912.000 KM, a sredstva su osigurana iz budžeta Federacije BiH.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, i direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo Senad Olovčić, u utorak su potpisali Sporazum o isporuci 80 automobila stopostotnim ratnim vojnim invalidima.

– Iskreno se nadamo da će korisnici biti zadovoljni – kazao je Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja u Vladi FBiH.

Porsche BiH izabran je kao dobavljač i time se obavezao isporučiti 80 automobila marke Seat, tip Leon 1.2. TSI, DSG, u bijeloj boji. Predviđeno je da vozila budu isporučena najkasnije do 31. decembra 2015. godine.

– Posebnu mi čast predstavlja sudjelovati u ovom projektu koji je od izuzetne važnosti, posebno za kategoriju naših boraca. Mislim da ćemo već u novembru imati spremna vozila koja će iz Barcelone krenuti prema Sarajevu – kazao je Senad Olovčić, direktor firme Porsche d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost potpisanog sporazuma je 1.912.000 KM (bez PDV-a), a sredstva su Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata odobrena budžetom FBiH za 2015.

– Mi kao krajnji korisnici ovaj čin doživljavamo kao izraz respekta jednoj od najzaslužnijih kategorija društva. Zahvaljujem državi, Vladi BiH i Ministarstvu. Mi ćemo se truditi da BiH, bez obzira na ekonomsko i političko stanje, ne može dati sebi za pravo da sve ono što je ova kategorija krvlju zaslužila, da se ne oduži – kazao je zamjenik predsjednika Udruženja paraplegičara FBiH Mujo Aganović.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*