Zbog svađe s popom: Cijelo selo iz Srbije prelazi na islam?

Mještani sela Šopić, nadomak Lazarevca, napisali su pismo patrijarhu Irineju kako bi spriječili lokalnog paroha da im sruši crkvu ili će kolektivno preći na islam.

Oni u pismu mole patrijarha za pomoća, a ukoliko ona izostane, prijete da će kolektivno preći na islam!

– Ako ne dobijemo vašu podršku, koju očekujemo kao vjernici i vaši iskreni mirjani, bit ćemo prinuđeni da, Bože me prosti, pređemo kolektivno na islam kako bismo po pozitivnim zakonima Republike Srbije dobili bolju zaštitu za naše objekte i da kao naši stari mučenici na taj način očuvamo našeg Gospoda Isusa Hrista u srcu, a na da na glavu stavimo bilo koju kapu koja će nam omogućiti da od bahatosti i bilo čije samovolje zaštitimo svoje svetinje – piše u pismu koje su mještani Šopića uputili patrijarhu.

Nevolje su počele kad je selo u julu prošle godine pogodilo nezapamćeno nevrijeme. Za samo nekoliko minuta jak vjetar oduvao je krovove sa stotinak kuća i čitav zvonik crkve stare 150 godina.
Mještanin Predrag Lazarević kaže da mu nisu jasni motivi kojima se rukovodio pop Mirko kad je odlučio da sruši staru crkvu, pišu Nezavisne.com.

– Geolog sam po struci i vrlo dobro znam da ispod crkve nema nikakvog klizišta. O popovoj tvrdnji da temelji nisu dobri uludo je i trošiti riječi ako se zna da crkva na svom mjestu stoji netaknuta skoro 150 godina – kaže Lazarević, potomak jednog od graditelja crkve.

On ističe i da su svi pokušaji za dogovor bili bezupješni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.