Rođendan Johna Lennona: Proslavi prisustvovala i njegova 82-godišnja supruga Yoko Ono

Hiljade fanova i poštovalaca djela člana Beatlesa okupila se u Central Parku kako bi proslavili njegov 75. rođendan, a tom su prilikom pokušali formirati i “najveći ljudski simbol mira” ikada.

Nekoliko hiljada građana okupilo se u njujorškom Central Parku kako bi proslavili 75. rođendan Johna Lennona, legendarnog muzičara i člana popularne engleske grupe “Beatles”, gdje su pokušali oboriti i jedan svjetski rekord, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fanovi su uživali u muzici i pjesmama “Beatlesa”, a većina je nosila i odjeću koja podsjeća na dane najveće slave ove grupe.

Proslavi Lennonovog rođendana prisustvovala je i njegova 82-godišnja supruga Yoko Ono.

Vrhunac zabave trebalo je biti obaranje Guinnesovog rekorda formiranjem “najvećeg ljudskog simbola mira”.

Organizator događaja je iz helikoptera prebrojao učesnike u formiranju simbola mira i saopćio da nešto više od 2.000 učesnika ipak nije dovoljno za ulazak u Guinnesovu knjigu rekorda, ali to nije omelo učesnike da nastave s dobrom zabavom.

John Lennon rođen je 9. oktobra 1940. godine u Liverpoolu. Odrastao je odvojen od roditelja kod majčine sestre. U djetinjstvu je pokazao dar za crtanje, ali je ipak otišao u svijet muzike i već u 15. godini osniva svoju prvu grupu “The Quarryman”, da bi dvije godine kasnije s Paulom McCartneyem osnovao grupu “The Beatles”, koja je postala jedna od najpopularnijih muzičkih grupa ikada. Grupa se raspala 1970. godine, a Lennon je nastavio solo karijeru do 8. decembra 1980. godine kada ga je na povratku sa snimanja albuma ispred zgrade Dakota ubio Mark David Chapman.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*