“Studentski dani kulture i sporta”: Pet medalja za Univerzitet u Tuzli

Na „Studentskim danima kulture i sporta“ koji su četvrtu godinu u nizu organizaciji Centara za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“ i Informativnog časopisa „Student“, organizovani u Sarajevu, uspješan nastup su upisali studenti Univerziteta u Tuzli.
Ekipa studenata Univerziteta u Tuzli je drugu godinu zaredom proglašena najuspješnijim kolektivom od svih učesnika, a u pet disciplina i u konkurenciji 13 ekipa sa javnih i privatnih univerziteta i fakulteta: Sarajevo, Istočno Sarajevo,  Bihać, Mostar, Travnik, Brčko, Doboj i Novi Pazar, osvojili su dvije zlatne i bronzane, te jednu srebrenu medalju.

Univerzitet u Tuzli je prijavio dvije ekipe za mali nogomet, jednu Unije studenata Univerziteta u Tuzli, te drugu, ekipu Tehnološkog fakulteta, koja je bila pobjednik “Univerzitetske malonogometne lige 2015”

Ekipa Unije studenata Univerziteta u Tuzli je osvojila prvo mjesto, a finalu je bila bolja od ekipe “Student Sarajevo”. Za pobjedničku ekipu su nastupili: Denis Plesnik, Amir Ikanović, Darko Mitrović, HAsan Suljić, Nedžad Hodžić i Amir Zulić.

U stonom tenisu od osam učesnika, Elmir Mulaosmanović, student Mašinskog fakulteta je osvojio bronzanu medalju, kao i Marin Mandušić, student Mašinskog fakulteta koji je treće mjesto osvojio u šahu.

Mješovita odbojkaška ekipa u finalu je bila bolje od Univerziteta u Sarajevu, a nastupili su u sastavu: Renata Kešina, Dragana Vujić, Nadina Ćorhodžić, Zerina Suljić, Rusmir Kamenjašević i Danijel Gajić.

Srebrenu medalju je osvojila basket ekipa koju su činili: Igor Stevanović, Danijel Tomić i Rešid Mujkić.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*