U subotu Punk's Not Dead by Different Style

Punk's Not Dead by Different Style je naziv zabave koja će dekorativnim aranžmanom podsjetiti na pokret Punk, nastao u drugoj polovini sedamdesetih godina u Velikoj Britaniji. Pojava ove subkulture potakla je slavljenje individualne kreativnosti mladih i proširila se skoro cijelom planetom. 10. oktobar je datum kada se u tuzlanskom Clubu Palma okupljaju prijatelji DS-a i druže uz muziku koju ovog puta biraju:

FACHO (TZ) može se definitivno nazvati znalcem koji svoje višegodišnje interesovanje za muziku danas prikazuje kroz setove u kojima možete čuti groovy house, techno te electro.

BLACK ACID (TZ) jedan od nauticajnijih promotora i DJ-a elektronske muzike na području balkana i BiH, osnivač organizacije i vlasnik istoimenog labela „Fobia records“.

PICO CHAVESE (CRO) riječki producent i DJ jako dobro poznat široj balkanskoj javnosti po svojim muzičkim setovima sačinjenim od vrhunskih house i tech-house izdanja, koji, kroz njegove aranžmane i tehnike mixanja, poprimaju potpuno novi zvuk.

DJOLE (SAD) DJ i producent koji dolazi iz SAD te svojim odabirom traka donosi potpuno novi pristup tech-house muzici na ovim prostorima. Ostvario je dugogodišnju saradnju sa jednim od osnivača londonske house i tech-house scene Edie Evil Richards a zatim nastavio samostalno radeći deep house a potom i tech-house setove za Euphoria Records.

GROBOT (TZ) kao sasvim nekonvencionalna pojava na tuzlanskoj muzičkoj sceni publiku impresionira kroz stil koji se može opisati kao techno sa uticajem minimala, tech-housea,  electra, italo disca i synth popa.

OKOV (TZ) tuzlanski duo koji muzičkim setovima primaljivog techno zvuka i zanimljivog performansa sa sigurnošću na svakom nastupu plijene pažnju publike. Ovog puta će predstaviti nekoliko novih traka iz vlastite produkcije.

“Svako od Vas bar jednom je obukao nešto sa motivima britanske zastave, poznate frizure Irokez ili koristio nešto od drugih obilježja „punka“, pa neka bude tako i ovog puta. Preporučeni dress code je Punk's Not Dead. (karirane košulje ili pantalone, kao i kožne jakne sa dodacima poput nitni, zihernadli-bašlija, spajalica, martinke i starke su nezaobilazne, kosa je obično kratka, nakostriješena i neuredno raspoređena, često ofarbana najrazličitijim bojama). Važni detalji su bedževi, marame, metalne narukvice i šminka,” poručuju iz Different Style.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*