Tehnološka proba sistema daljinskog grijanja: problemi u ulici Ismeta Mujezinovića

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je 01.10.2015. godine je počelo sa tehnološkom probom sistema daljinskog grijanja Tuzla, kojom prilikom se vrše zadnja ispitivanja i mjerenja na sistemu prije zvaničnog početka sezone grijanja 2015/2016.

U toku tehnološke probe ponovno je aktualiziran problem zagrijavanja objekata u ulici Ismeta Mujezinovića br. 8, 10, 12, 14 i 16 koji se snabdijevaju toplinskom energijom iz toplinske podstanice koja se nalazi u objektu Ismeta Mujezinovića br. 12.

Problem je u činjenici da je dio podrumskih prostorija u ulici Ismeta Mujezinovića br. 12 pretvoren u stambenu jedinicu čime je onemogućen fizički prolaz do toplinske podstanice bez prolaska kroz stambenu jedinicu. Ovo svaki put izaziva neugodnosti i probleme prilikom intervencije na toplinskoj podstanici, bilo u otklanjanju kvarova bilo pri održavanju iste u cilju neometane i sigurne isporuke toplinske energije.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla će pružiti svu tehničku pomoć u rješavanju ovog problema ali se prije svega mora riješiti status trenutne prostorije toplinske podstanice ili pronaći neko drugo rješenje za smještaj iste a koje će ispunjavati određene minimalne uvjete za rad toplinske podstanice. Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je više puta reagiralo i upozoravalo odbore etažnih vlasnika i upravitelja na probleme koji mogu nastati ukoliko se problem pristupa toplinskoj podstancii ne riješi do početka sezone grijanja 2015/2016. Iskustva koja imamo od početka tehnološke probe sistema te pozive građana iz ovih objekata su potvrdili ono na što smo upozoravali.

Na kućnoj instalaciji grijanja dolazi do gubljenja vode i poremećaja u isporuci toplinske energije a uposlenici poduzeća ”Centralno grijanje” d.d.Tuzla su onemogućeni da ulaskom u toplinsku podstanicu ovaj problem na vrijeme riješe.

Poduzeće ”Centralno grijanje” d.d. Tuzla je u sezoni 2014/2015. godine planiralo i određenu rekonstrukciju toplinske podstanice u cilju podizanja kvaliteta, sigurnosti i pouzdanosti u isporuci toplinske energije ali ista nije mogla biti urađena iz razloga nemogućnosti pristupa toplinskoj podstanici i izvođenja radova.

”Centralno grijanje” d.d. Tuzla poziva upravitelje i odbore etažnih vlasnika da je što prije potrebno riješiti ovaj problem kako bi građani u objektima u ulici Ismeta Mujezinovića br. 8, 10, 12, 14 i 16 imali urednu i kvalitetnu isporuku toplinske energije u sezoni grijanja 2015/2016.

(Centralno grijanje/ RTV7)

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*