Baždarević za Vels i Kipar naknadno pozvao Hajrovića

Mehmed Baždarević, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, uputio je jutros naknadni poziv Izetu Hajroviću za utakmice kvalifikacija za EURO 2016 protiv Velsa i Kipra, javlja Anadolija.

Od početka priprema, selektor Baždarević i stručni štab bh. nacionalnog tima suočili su se sa neizvjesnošću oko nastupa pojedinih igrača, zbog povreda sa kojima su stigli iz svojih klubova, te je odlučio pozvati i Hajrovića.

Medicinski tim je učinio sve da se oporave povrijeđeni Ermin Zec i Sead Kolašinac, a sinoć nakon treninga na probleme sa Ahilovom tetivom se žalio i Tino Sušić.
Jutros, nakon konsultacija, odlučeno je da se na njih, ipak, ne može računati za utakmice sa Velsom i Kiprom, te se očekuje dolazak Izeta Hajrovića koji je bio na ranije objavljenom širem spisku igrača, saopćeno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina će utakmicu devetog kola kvalifikacija za EURO 2016 igrati sa Velsom, u subotu na stadionu  “Bilino polje” u Zenici od 20.45 sati. Tri dana kasnije, gostovat će Kipru u Nikoziji.

Baždarevićevi izabranici u predstojeća dva susreta jurišat će na dvije pobjede i nadati se da će Belgija 13. oktobra na svom terenu savladati Izrael, te bi se na taj način bh. tim plasirao u baraž za Evropsko prvenstvo.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*