Trodnevna žalost u Turskoj: Novi bilans 97 žrtava

Broj žrtava u dvije eksplozije u blizini glavne željezničke stanice u Ankari porastao je na 97 osoba, saopštila je sinoć turska prokurdska Narodna demokratska stranka.

Niko do sada nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je da postoje čvrsti dokazi kako su jutrošnji teroristički napad u glavnom gradu Turske izvela dvojica bombaša samoubica i da je riječ ili o teroristima IS ili kurdskim pobunjenicima.

Proglasio je trodnevnu žalost zbog napada u kome je poginulo najmanje 86 ljudi, a 186 je ranjeno, ali i zbog žrtava svih terorističkih napada od jula 2015. godine.

 

Demostranti optužuju Vladu za napad u Ankari

Stotine demonstranata uzvikivalo je danas antivladine slogane u Istanbulu, optužujući Vladu za bombaški napad u Ankari u kome je poginulo najmanje 86 ljudi.

“Erdogane podnesi ostavku” i “Ubica AKP”,  uzvikivali su okupljeni u Istanbulu, optužujući predsjednika Tajipa Erdaana i vladajuću AK partiju (AKP) da su odgovorni za napad.

Policija sa vodenim topovima raspoređena je u Istanbulu. Snage bezbjednosti spriječile su demonstrante da dođu do trga Taksim.

(bhrt.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*