479631115

Fotografije koje roditelji ne bi smjeli da objavljuju

Dječica jesu preslatka, pogotvo male bebe pa zato i ne čudi što se roditelji prosto utrkuju da cijelom svijetu pokažu fotografije svojih mališana. Djeca jesu urnebesno smiješna, interesantna i zanimljiva, međutim neke fotografije mališana nikako ne biste trebali da objavljujete na internetu i društvenim mrežama. Istina je da danas živimo u vremenu kada je objavljivanje dečijih fotografija na Facebook-u i Instagramu sasvim uobičajena aktivnost, i dok su fotografije proslava rođendana, prvi dan škole, odlazak u zoo vrt prihvatljive i simpatične, postoje i one fotografije koje bi trebalo da se nalaze u vašem privatnom albumu. I kojima nikako nije mjesto na društvenim mrežama. Jer, u suprotnom, možete svoje mališane dovesti u opasnost. Pogledajte koje to fotografije djece nikako ne biste smjeli da objavljujete na društvenim mrežama.

 

– FOTOGRAFIJE KUPANJA I BRČKANJA

Fotografije gdje se vašem djetetu vide intimni dijelovi tijela svakako nisu za javnost. Dječica dok se kupaju jesu medena ali ovakve fotografije veoma lako mogu dospjeti u pogrešne ruke, a svakako da to ne želite. Pre nego što se pohvalite novonastalim fotkama dobro razmislite da li su one primjerene da može baš svako da ih pogleda. Svakako da ne želite da ugrozite svoje mališane i da se njihovih fotografija dokopaju lovci na dječiju pornografiju.

 

– FOTOGRAFIJE NA KOJIMA SU DJECA POVRIJEĐENA ILI UPLAŠENA

Vi kao roditelj imate zadatak da zaštitite svoje dijete od povreda i da ga utješite kada ga nešto boli ili kada je uplašeno. Zapitajte se da li je u redu da se cijelom svijetu hvalite fotografijama gdje je dijete uplakano ili povrijeđeno. Ni vi ne biste voljeli da vas neko fotografiše u trenutku kada vam suze liju na oči ili kada se previjate od bolova, zar ne?

 

– FOTOGRAFIJE NA WC ŠOLJI ILI TUTI

Fotografije vaše djece dok obavljaju nuždu na tuti svakako treba čuvati u posebnom folderu na kompjuteru, ali ne i na internetu, jer, vjerovali ili ne, one mogu da izazovu potencijalne posljedice u budućnosti. Zapamtite da sve što objavite na internetu, tu ostaje zauvijek. Da li stvarno želite da sutradan vaši tinejdžeri vide fotku na kojoj po prvi put vrše nuždu?

 

– OPASNE SITUACIJE

Možda su vam fotografije na kojima vaša beba drži cigaretu ili flašu žestokog pića smiješne, ali ovakve fotografije iako su napravljene iz čiste zabave mogu vam donijeti i problema sa zakonom, a da ne pričamo da malo dijete može da nastrada, da se povrijedi i završi u bolnici.

(Vidiportal.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*