Zmajevi odletjeli po pobjedu protiv Kipra i plasman u baraž

Nogometna reprezentacija BiH otputovala je danas iz Sarajeva na Kipar, gdje je u utorak očekuje posljednja utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, koju će odigrati protiv Kipra i pokušati izboriti plasman u baraž.
Nakon sinoćnje pobjede na stadionu Bilino Polje u Zenici rezultatom 2:0 protiv Velsa golovima Milana Đurića i Vedada Ibiševića, nogometna reprezentacija je danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovala na Kipar.

Zmajeve u utorak čeka utakmica protiv Kiprana, koja će biti odigrana u Nikoziji na stadionu GSP sa početkom u 20:45 sati.

Naši reprezentativci će večeras odraditi prvi trening na Kipru, koji je planiran za 17:30 sati. U ponedjeljak će biti održan drugi, jednosatni trening, ujedno i posljednji uoči utakmice protiv domaće reprezentacije, koja nas je pobijedila u Zenici na otvaranju kvalifikacija rezultatom 2:1.

Povratak naše reprezentacije u Sarajevo, nadamo se sa osvojena tri boda i izborenim baražom, planiran je za srijedu. Podsjetimo, pobjeda u Nikoziji garantuje baraž našim Zmajevima.

Tabela prije posljednjeg kola u grupi B izgleda ovako:

1. Belgija 20
2. Vels 18
3. BiH 14
4. Izrael 13
5. Kipar 12
6. Andora 0

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*