Baždarević: Džeko će vjerovatno biti spreman, nećemo ići na bod

Izgubili smo u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2016 od ekipe koja igra dobar fudbal. Ipak, nećemo kalkulisati. Nadigravati ćemo se. Neće biti u startu opcija na idemo na bod. Ovdje hoćemo da igramo i učinimo sve da odemo u baraž, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča s Kiprom, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Nikozije.

“Rekli smo i ponovit ću, čekamo večerašnji trening i vidjet ćemo ko će biti spreman za utakmicu. Kada je u pitanju Edin Džeko velike su šanse da igra sutra. Da li će početi susret i koliko će igrati to ću odlučiti nakon konsultacija s medicinskim štabom”, odgovorio je Baždarević na pitanje da li će nastupiti Džeko.

No, najavio je da neće biti velikih promjena u ekipi u odnosu na meč sa Velsom, kojeg je BiH dobila rezultatom 2:0 u subotu navečer u devetom kvalifikacionom kolu kada su za Baždarevićeve igrače odškrinuta vrata baraža.

“Inovacija neće biti. Svi su dobro odradili jučerašnji trening. Najvažnije je da su spremni za utakmicu protiv protivnika za baraž. Najmanji problem je kojih će 11 igrati”, naglasio je Baždarević.

I Asmir Begović, golman BiH, optimista je pred duel odluke.

“Pozitivno raspoloženje je u ekipi. Vratili smo samopouzdanje nakon pobjede nad Velsom i spremni smo za Kipar. Atmosfera u ekipi je dobra, čeka nas teška utakmica. Međutim, takve utakmice igrači žele. Bolje je da je pun stadion, nego prazan i da je dosadno. Nadam se dobroj atmosferi na stadionu, dobroj utakmici i plasmanu u baraž”, govorio je Begović, prenosi Anadolu Agency.

Po okončanju konferencije za medije, bh. reprezentativci imali su i oficijelni trening pred utakmica 10. kola kvalifikacija za EURO 2016 sa Kiprom, a koju će odigrati sutra na stadionu GSP Arena u Nikoziji sa početkom u 20.45 sati po srednjeevropskom, odnosno 21.45 po lokalnom vremenu.

BiH za plasman u baraž treba bod ukoliko Belgija na svom terenu pobijedi Izrael. U slučaju da Izrael slavi u Belgiji, onda izabranici selektora Mehmeda Baždarevića moraju pobijediti, ovdje u kiparskoj prijestolnici.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*