Kvalifikacije za EP:Da li će BiH san o baražu postati stvarnost?

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na Kipru odigrati odlučujuću utakmicu za plasman u baraž kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2016. godine biti odigrano u Francuskoj. Pobjeda je imperativ, mada bi i u slučaju nerješenog rezultata “Zmajevi” mogli da se plasiraju u doigravanje.

Domaćin Kipar će učiniti sve da produži svoje nade za plasman na EURO. Ostvari li domaćin danas pobjedu, a Belgija savlada Izrael, Kiprani će se plasirati u baraž.

Zato reprezentativci Kipra najavljuju ofanzivu i neviđenu borbenost protiv naše selekcije. Najavljuju ostavljanje srca na terenu, uz podršku publike mkoja će do posljednjeg mjesta ispuniti stadion.
Naše reprezentativce, sve to ne bi trebalo da plaši. Realno, bolja su reprezentacija, reprezentacija u usponu forme, reprezentacija sa igračima koji bi trebalo da bez problema savladaju, ali zbog fanatičnosti koju njavljuju na Kipru, ipak bi danas trebali da budu “najbolji kada je najteže”.

BiH će, kako je najavio selektor Mehmed Baždarević, oprezno krenuti u utakmicu. Pokušaće selektor opet, baš kao i protiv Velsa, igrati na rezultat, sačuvati mrežu ispred koje će stajati golman Begović, a osmišljenim akcijama ugroziti golmana domaćih. Optimizam naših pojačava povratak u formu Vedada Ibiševića, sve bolji Milan Đurić, Džeko koji bi mogao i zagrati, ako bude trebalo.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*