„Danas učenik – sutra poduzetnik“: Održana radionice za učenike OŠ „Tušanj“

Centar za razvoj i podršku Tuzla, u okviru realizacije projekta „Danas učenik – sutra poduzetnik“, danas je u Osnovnoj školi „Tušanj“ organizovao radionicu za učenike završnih razreda. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa zanimanjima, koja mogu obavljati nakon završene Mješovite srednje građevinsko-geodetske škole. Pored toga, praktično su saznali kako izgleda posao izolatera ovojnice objekta, i pravljenje prirodnih sapuna.

Cilj projekta je učenike i njihove roditelje, na praktičan način informisati o stručnim zanimanjima i potrebema tržišta rada. Takođe, želja implementatora je potaknuti mlade na razmišljanje, kako bi možda jedna od opcija u budućem zapošljavanju, bilo i pokretanje vlastitog biznisa.

Za petak je u okviru projekta „Danas učenik – sutra poduzetnik“, predviđena prezentacija zanimanja koja nude Mašinska i Turističko – ugostiteljska škola. Na kraju će biti organizovana posjeta učenika privatnom drvoprerađivačkom obrtu u Kalesiji, anketa o uspješnosti, te dodjela certifikata. Partner na projektu je Obrtnička komora Tuzlanskog kantona, a projekat finansira Grad Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*