Grabar-Kitarović: Moraćemo da postavimo ogradu na granici!

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da će Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu da bi se zaštitila.

“Ne želim da se Hrvatska nađe u poziciji da uđe veći broj ljudi, a da budu zatvorene granice susjednih država. Mislim da će u budućnosti biti potrebna nekakva ograda ili fizička prepreka. Ali nemojte to zvati žicom. Nemojte to upoređivati s jednom Srebrenicom ili s koncentracionim logorima”, rekla je Grabar-Kitarović.

Na pitanje hoće li Hrvatska morati da postavi ogradu na svoju granicu, hrvatska predsjednica je odgovorila da bi “voljela da to bude izbjegnuto”, ali da ne vidi kako bi se u budućnosti zemlja mogla drugačije zaštititi.

Ona je dodala da je protivnica zatvaranja zvaničnih graničnih prelaza i da Hrvatska ne može da se brine o većem broju ljudi.

“Od samog početka govorim: apsolutna kontrola i kontrola granice, za šta Oružane snage i policija imaju mogućnosti i opremu”, ponovila je predsjednica izjave zbog kojih se ranije našla na udaru vlade lijevog centra premijera Zorana Milanovića.

Milanovićeva vlada se protivi postavljanju ograda i angažiranju vojske na granici sa Srbijom zbog ulaska velikog broja izbeglica.

Na primedbu novinara da je Mađarska na svoju granicu postavila bodljikavu žicu, predsjednica je odgovorila da treba biti “korektan prema susjedima” i da ne treba s njima “bespotrebno proizvoditi sukobe”.

Ona je kritizirala oštre izjave premijera Zorana Milanovića na račun mađarskog premijera Viktora Orbana zbog izbjegličke politike i postavljanja ograde na granici sa Srbijom i Hrvatskom i dodala da je na djelu verbalni rat koji može dalekosežno da naškodi međudržavnim odnosima.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.