Vijeće ministara BiH o Zakonu o državnoj službi u institucijama BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu, između ostalog, će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine.

Biće razmatran i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o formiranju komisije za kupovinu objekata za smještaj diplomatsko-konzularnih predstavništava BiH u Beogradu i Zagrebu na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Na predloženom dnevnom redu, nalaze se i Nacrt sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću Bosne i Hercegovine u programu Unije „Konkurentnost poduzeća i malih i srednjih poduzeća (COSME) (2014. – 2020.)“, s izvještajem o obavljenim pregovorima, kao i Prijedlog odluke o uslovima i načinu provođenja Bazelske konvencije o kontroli prekograničnog kretanja olovnih akumulatora i olovnih legura i njihovom zbrinjavanju u BiH.

Informacija o radu Državne komisije za integrirano upravljanje granicom BiH, s prijedlogom mjera za prevazilaženje problema i Informacija o fiskalnoj održivosti u BiH također će biti razmatrane na sjednici Vijeća ministara BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*