Meteorolozi prognoziraju: I sutra obilne padavine…

Obilne padavine jutros su načinile brojne probleme stanovnicima krajeva širom Bosne i Hercegovine, ali vremenska prognoza za dane koji slijede je povoljna.

Naime, padavine se očekuju još sutra, a već od vikenda, uživat ćemo u lijepom vremenu bez padavina.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Više padavina u jutarnjim satima u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15 °C, na jugu zemlje od 13 do 17 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 22 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Lokalno slabi pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. U Bosni po kotlinama će biti magle. Poslije podne novo naoblačenje sa zapada koje će u noći na ponedjeljak usloviti kišu. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 21 °C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Očekuje se između 10 i 20 litara padavina po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 9 i 16 °C.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*