Rusija tvrdi da se teroristi “Islamske države” počinju povlačiti

Militanti “Islamske države” (ID) počeli su da se povlače sa svojih položaja u Siriji pod udarcima ruske avijacije i sirijske vojske, izjavio je novinarima zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

Militanti se povlače, pokušavaju da uspostave nove pozicije i mijenjaju logistički sistem snabdijevanja municijom, naoružanjem i materijalnim sredstvima, rekao je Konašenkov.

Prema njegovim riječima, ruska izviđačka sredstva bilježe te izmjene i u toku je obrada i analiza tih i podataka koji dolaze iz informacionog centra u Bagdadu.

Naravno, za provjeru i potvrdu tih informacija povećali smo intenzitet izviđačkih letova avijacije i bespilotnih letjelica, dodao je Konašenkov.

Ruski avioni su u posljednja 24 sata napali 32 objekta terorista ID u Siriji, saopćio je portparol Ministarstva odbrane.

Za 24 sata avioni ruske avijacije su nastavili da izvode udare po infrastrukturi terorističke organizacije ID u Siriji. Sa vazdušne baze Hmejmim izvedena su 33 borbena naleta na 32 objekta terorista u provinciji Idlib, Hama, Damask, Alep i Dejr el Zor, rekao je Konašenkov.

Ruska avijacija je uništila u provinciji Damask protivvazdušni raketni sistem “osa“, koji je ranije “Islamska država” osvojila od sirijske vojske, saopćio je ruski portparol.

Ruska avijacija je uništila i skrivenu bazu “Islamske države” u planinskom vijencu Magar, u provinciji Damask.

U provinciji Alepo ruski avioni su uništili komandni centar “Islamske države”, a u provinciji Idlib tvornicu za proizvodnju mina.

Bombarderi Su-24 u rejonu Kusajr el Vard, u provinciji Alepo, izveli su napad na komandni punkt militanata ID, opremljen u jednoj dvospratnoj zgradi. Direktnim udarcem bombe objekat je uništen, rekao je Konašenkov.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*