Sindikat solidarnosti: Za sutra najavljeno uklanjanje šatora ispred zgrade Vlade TK

Press konferenciji danas je održao Sindikat solidarnosti, na kojem je bilo riječi kako kažu, o nardbi za uklanjanje šatora postavlenih ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Takođe, nisu dobili dozvolu za proteste najavljene za naredna četiri dana.

Najveći problem koji su istakli u Sindikatu solidarnosti je novi Zakon o javnom okupljanju Tuzlanskog kantona, koji ne dozvoljava iskazivanje nezadovoljstva u blizini institucija. Kako su kazali na održanoj press konferenciji, neke od najbližih lokacija zgradi Vlade Tuzlanskog kantona gdje je to dopušteno, su parking ispred Stadiona Tušanj, parking kod Direkcije Rudnika Kreka, ili u krugu Fabrike obuće Aida. Kako je kazao Enes Tanović, uklanjanje šatora je najavljeno za sutra, a protesta neće biti u narednih 10 dana.

Podršku Sindikatu solidarnosti dali su i aktivisti iz Austrije i Njemačke, koji su pored šatora ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona htjeli postaviti svoj, ali im policija to nije dozvolila. Podsjećamo da je šator ispred zgrade kantonalne Vlade postavljen prije 51 dan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*