Projekat BESt4SMEs – Održane motivacione radionice za studente

U okviru projekta „Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih poduzeća u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs“   organizuju se edukativne aktivnosti u cilju razvoja poduzetničkih vještina i poduzetništva u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija.

Danas su organizovane prve aktivnosti u okviru projekta. Radi se o motivacionim radionicama za studente završnih godina Mašinskog i Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, ali i za druge zainteresirane učesnike koji imaju poslovnu ideju i žele je dalje razvijati.

Nakon motivacionih radionica održat će se nekoliko jednodnevnih tematskih radionica na kojima će učesnici, kroz teoretski i praktični pristup, imati priliku upoznati se s potrebnim poduzetničkim znanjima i vještinama.

Projekat BESt4SMEs implementira Udruženje za razvoj Nerda, a partneri su Grad Tuzla, općine Srebrenik i Kalesija te BIT Centar Tuzla,

Ukupan budžet projekta iznosi oko 560 hiljada eura, a finansira ga Evropska Unija, u okviru instrumenta IPA 2011 ˝Podrška lokalnom razvoju u BiH˝.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*