Udruženje “Zemlja djece u BiH”- Tuzla realizovalo nekoliko aktivnosti povodom dana borbe protiv trgovine ljudima

U susret Evropskom danu borbe protiv trgovine ljudima, Udruženje „Zemlja djece u Bosni i Hercegovini“, Tuzla realizovalo je niz aktivnosti u svrhu fokusiranja teme trgovine ljudima.

Naime, u proteklih sedam dana, 11 educiranih vršnjačkih edukatora implementirali su tokom sedam proteklih dana radionice za 200 djece iz tri osnovne škole, kao i u jednoj srednjoj školi sa područja Tuzle.

U petak, pod pokroviteljstvom GIZ-a, u prostorijama TTC „Telex“ emitovan je film na temu trgovine ljudima za vršnjačke edukatore, djecu Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici u Tuzli i naselju Kiseljak.

Nakon filma , stručni tim Udruženja, kao članovi Regionalnog monitoring tima za borbu protiv trgovine ljudima, iznijeli su najsvježije i poražavajuće podatke o pojavi trgovine ljudima, kao i set Indikatora za prepoznavanje djece žrtava trgovine ljudima.

Sadržaj filma, kao i prezentacija, potaknuli su učesnike na diskusiju, što je rezultiralo zaključkom da je ova pojava svakodnevnica unašem društvu i da postoji potencijalna opasnost da se to desi bilo kome od nas.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.