Tri načina da se izvučete iz krize kad padnete na dno!

Kada vam se dogode teške stvari u životu ili upadnete u depresiju, stvari djeluju prilično crno, ali nije sve tako tragično. Donosimo vam tri načina kako da ponovo izgradite svoj život kada padnete na dno.

KREIRAJTE RITUAL SREĆE

Kada pokušavate da obnovite život iz temelja svaki dan je ispunjen haosom. Ritual sreće donijet će predvidljivost i stabilnost u vaš život. Napravite spisak stvari koje volite i želite da radite u toku svakog dana. To može biti vožnja bicikla, šetnja ili trčanje uz rijeku. Priroda, mir i tišina. Bitno je naći sebi aktivnosti koje će stvoriti red i obaveze, i popuniti dan stvarima koje volite.

URADITE TRIDESETODNEVNI EKSPERIMENT

Ponekad nam se u toku dana javljaju naleti pozitivne energije koji nas motivišu na akciju i guraju nas dalje. Takvi trenuci se često događaju, a mi ih ne primjećujemo. Oni čine da nam dan prolazi brzo i da se osjećamo zadovoljno.
Namjestite alarm na svom telefonu i neka zvoni na svaka dva sata. Kada se telefon oglasi, zapišite šta radite u tom trenutku i kako se osjećate, da li uživate ili niste sretni.

Nakon 30 dana imat ćete gomilu podataka o stvarima koje vas čine sretnim. Kada saznate koje stvari vas čine ispunjenim radite ih više u toku dana.

VAŠI PROBLEMI

Posljednja stvar je mijenjanje stvari koje vas nerviraju. Drugim riječima koje su to stvari koje vas čine najmanje sretnim u toku dana i koje veoma loše utječu na vaše raspoloženje?

Kada se svi komadi slagalice sklope zajedno, bit ćete sretni. Bitno je da odlučite uzeti život u svoje ruke i pozabavite se njime.

(Vidiportal.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*