Uz ˝RE – ART obrt˝ do boljeg zdravlja oboljelih od reumatskih bolesti

U Amfiteatru UKC Tuzla Udruženje SNAGA TK organizovalo je prezentaciju Udruženja i projekta RA -ART obrt, za ležeće reumatološke pacijente i članove Udruženja, čime je započela implementacija projekta.

Na današnjoj prezentaciji su bile prisutne i članice Udruženja medicinskih sestara i tehničara FBiH, koje nastoje da pored ukazane podrške radu Udruženja SNAGA TK, u narednom periodu usko surađuju s Udruženjem Snaga TK, potvrdila je to predstavnica Udruženja medicinskih sestara i tehničara FBiH Hanka Terzić.

RA -ART obrt projekat, čiji je pokrovitelj Grad Tuzla, implementira se od 17.10.2015.- 31.12.2015. Projekat čini 5 radionica: 1 prezentacija, 2 radionice u Udruženju SNAGA TK, i 2 radionice na Odjelu za reumatologiju UKC Tuzla.

Radionice su sačinjene od raznih umjetničkih tehnika, od kreativnog izražavanja, slikanja, dekupaža, crtanja na staklu i izrade nakita. Projekat je edukativnog karaktera, uključujući i psiho terapiju, kao i okupacionu terapiju za osobe koje boluju od reumatskih bolesti i koje će učestvovati u planiranim radionicama.

Dana 18.10,2015.g. u podnevnom terminu na Odjelu za reumatologiju bit će održana prva radionica za ležeće pacijente – crtanje na staklu, voditeljica je Amra Hasić. Druge radionice vodit će: Amira Obrt Kartal, Mirela Haračić i Mirela Okanović Musić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*