A nama baraž je: Danska, Irska, Norveška ili Slovenija?

Danas će reprezentativci Bosne i Hercegovine u nogometu, nakon izvlačenja parova baraža, saznati koju reprezentaciju trebaju pobijediti da bi se plasirali na Evropsko prvenstvo u nogometu. Koliko navijača, toliko i želja. Bitno je saznanje da uz dovoljno zalaganja BiH može pobijediti bilo kojeg protivnika da dobije.

U šali mnogi navijači bosanskohercegovačke selekcije govore da će naredni baraž biti “treća sreća” za BiH i da ćemo se sada sigurno plasirati. Bitno je kažu jedino što danas ne možemo dobiti za protivnika Portugal. Dva prethodna puta Portugalci su nas “izbacili” u baražu, a ovoga puta su se, srećom, direktno plasirali na veliko takmičenje.

U 11.20 sati, uz direktan prenos na BHT1, počinje izvlačenje parova baraža za plasman na Evropsko nogometno prvenstvo. Delegaciju Nogometnog saveza BiH na ovom događaju predvodiće selektor bh. selekcije Mehmed Baždarević.

Baždarević: Ne bih volio da dobijemo Slovence!

On je nedavno izjavio da nema posebnih želja kada je protivnik u baražu u pitanju, ali da ne bi volio da dobijemo Sloveniju, jer, kako je rekao selektor, ne bi mu bilo drago da “izbaci” sa EP-a svog druga Srećka Kataneca koji je selektor Slovencima.

Reprezentacija BiH biće nositelj u baražu, pa sasvim sigurno neće igrati za plasman na EP protiv Ukrajine, Švedske i Mađarske, koji su također nositelji. Naši protivnici su Danska, Republika Irska, Norveška i Slovenija.

Sve ove reprezentacije smo pobjeđivali i u vremenima kada su bile mnogo jače nego danas, a Slovenija u četiri utakmice našim reprezentativcima nije oduzela niti bod.

Kada saznamo protivnika u baražu, biće poznato da li će BiH prvu utakmicu igrati kao domaćin ili će, što je mnogo poželjnije, plasman na Evropsko prvenstvo ovjeravati pred publikom u Zenici. Utakmice baraža, ili dodatnih kvalifikacija, igraće se 12. i 17. novembra.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*