Osniva se Centar za neformalnu edukaciju kuhara

Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine osniva Centar za neformalnu edukaciju kadrova kako bi išli ukorak sa sve zahtjevnijim gostima i turistima i našu zemlju stavili u gornju zonu Evrope po nivou kvalitete usluga.

Kako je saopćeno je iz Udruženja kuhara u BiH, misija Centra za neformalnu edukaciju i consulting je edukacija svih kadrova u ugostiteljstvu kroz: savjetovanja i pripremne aktivnosti na implementaciji HACCP i dugih standarda, podizaje standarda i normi proizvodnje hrane na nivo ustanovljen od WACS-a krovne svjetske kuharske asocijacije, kreiranje ponude hrane i pića, tehnička opremljenost, izrada normativa, razvoj kadrova u ugostiteljstvu kroz posebno osmišljene radionice iz oblasti tradicionalne, interancionalne, mediteranske kuhinje , razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina i tehnika prodaje konobara, kuhara, recepcionera, trenig radionice, itd.

Trening radionice će voditi stručni i kompetentni edukatori Udruženja kuhara i partneri udruženja. Alma Rekić iz Slovenije, Branko Ognjenović iz Hrvatske i Jan Luca Tomasi iz Italije će biti uključeni kao stručni predavači i treneri Centra za neformalnu edukaciju.

Centar za edukaciju kadrova treninge će raditi na najmodernijoj opremi u Hotelu Radon Plaza.

Cilj osnovanja Centra za edukaciju je podizanje nivoa kvaklteta usluga u hotelijerstvu i ugostiteljstvu što će doprinijeti boljoj valorizaciji turističkih vrednota u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*