Uskoro jedinstveni regionalni online Sajam zapošljavanja i obrazovanja

Od 21. do 28. oktobra na adresi www.dankarijera.com održat će se najveći regionalni online sajam za zapošljavanje, u organizaciji tri najposjećenija portala za zapošljavanje u regionu –Posao.ba (Bosna i Hercegovina), Infostud.com (Srbija) i MojPosao.net (Hrvatska).

Online kanali u BiH su se pokazali kao glavni izvor traženja posla (79%) kada su u pitanju mlađi poslotražioci u dobi 18-34 godine, rezultati su velike studije o mobilnosti radne snage koju je Posao.ba proveo tokom 2014. godine u saradnji sa Boston Konsalting Grupom i mrežom vodećih svjetskih portala za zapošljavanje The Network.

Tome u prilog govori i činjenica da VDKZ već tradicionalno svake godine privuče veliki broj posjetilaca iz BiH i regiona, a samo prošle godine zabilježeno je preko 200.000 jedinstvenih posjetilaca u osam dana trajanja sajma, koji su imali priliku upoznati se s poslodavcima i njihovom ponudom otvorenih radnih mjesta.

Kao i prethodnih godina poslodavci će svim posjetiteljima sajma predstaviti vrijednosti svojih kompanija i očekivanja od svojih budućih zaposlenih. Pored vodećih poslodavaca iz regiona, koji će tokom sajma imati priliku da otkriju nove talente i ojačaju svoj tim, i ove godine će se na sajmu predstaviti i regionalne edukativne ustanove, koje će posjetiocima približiti mogućnost dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja budući da je na tržištu rada sve prisutnija potreba za sticanjem novih znanja i dodatnih vještina.

Tokom osam dana trajanja sajma posjetioci će 24h dnevno iz svojih domova moći da „obilaze“ štandove poslodavaca i upoznaju se sa aktuelnim ponudama poslova, kao i sa izborom edukacija i obuka važnih za razvoj karijere. Osim toga, moći će direktno putem chat opcije komunicirati sa predstavnicima izlagača i moći će prisustvovati webinarima koje će pojedini izlagači organizirati. Posjetioci sajma će imati priliku učestvovati i u nagradnoj igri koju Posao.ba organizuje u partnerstvu sa Imtecom. Posjetite sajam i iskoristite ove prednosti.

Neke od kompanija koje će se predstaviti na ovogodišnjem sajmu su Lidl, Nestlé Adriatic, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Bank Banja Luka, Robot General Trading, DevLogic, Ernst & Young i mnoge druge kompanije iz regiona.

Prijave za kompanije i edukativne ustanove su otvorene još danas, 19. oktobra 2015. godine.

(Posao.ba/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.