Prof.dr Emir Tupković proglašen za doktora godine

U okviru obilježavanja 92. godišnjice Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja sa Poliklinikom “Dr Mustafa Šehović” Tuzla održana je svečanost na kojoj su dodijeljene plakete i priznanja zaslužnim radnicima.Titulu doktora godine ove godine dobio je prof.dr Emir Tupković.

Po mišljenju većine zaposlenika,ali i brojnih pacijenata dr Tupkovića, ova titula je otišla u prave ruke, što potvrđuje i zavidna biografija kojom se i ovogodišnji laureat, ali i ova zdravstvena ustanova mogu sa razlogom ponositi.

Prof.dr Emir Tupković rođen je 20. 02. 1963.godine u Tuzli. Osnovnu školu i Gimnaziju (opšti smjer) završio je u Tuzli. Medicinski fakultet upisao je 1981., zbog služenja vojnog roka započeo sa studijem 1982. Fakultet je završio početkom 1988. i iste godine se zapošljava Tuzli kao nastavnik u Medicinskoj školi. Stručni ispit u Sarajevu polaže sljedeće, 1989. godine. Početkom 1992. prelazi na Neurološku kliniku Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.

Postdiplomski studij na Medicinskom fakultetu u Tuzli upisao 1990. godine, a 1993. godine postaje magistar medicinskih nauka. Iste godine postaje viši asistent na Defektološkom fakultetu u Tuzli, a već sljedeće godine izabran je za višeg asistenta i na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

Pripadnik je Armije Bosne i Hercegovine, bataljonski ljekar u 252. brdskoj brigadi Drugog korpusa u Tuzli.

Specijalizirao je u aprilu 1998. Pohađao je više edukativnih seminara. Tri mjeseca edukacije proveo je u Akademskom Medicinskom Centru u Amsterdamu (Holandija) 1996. godine na odjeljenjima Neurofiziologije, Opšte neurologije te Molekularne genetike, te 6 mjeseci na edukaciji iz neurofiziologije u Kliničkom Centru Ljubljana, Institut za kliničku neurofiziologiju gdje dobiva sertfikat trenera. Pohađao je posebne edukacije iz akupunktire i moksibuscije, elektroencefalografije i doplersonografije perifernih krvnih sudova.

Doktorirao je u junu 2002., sljedeće godine postaje docent, 2009.godine vanredni, a 2015 redovni profesor na Medicinskom fakultetu i Visokoj zdravstvenoj školi Univerziteta u Tuzli. Do sada je objavio oko 190 publikacija. Član je asocijacija neurologa, neurofiziologa,miologa i psihijatara na lokalnom, evropskom i svjetskom nivou.

Do 31.12.2003. zaposlen na odjeljenju Opšte neurologije i neurofiziologije Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, a zatim na odjeljenju Neuropsihijatrije Doma zdravlja Tuzla. Trenutno je na funkciji šefa službe Opšte neurologije i Neurofiziologije Doma zdravlja Tuzla.

Kung Fu Wu Shu trenira od 2006. godine; 2007. postaje instruktor, a 2009. majstor samoodbrane u Kung Fu Wu Shu Centru Tuzla. Od 2011. trenira aikido. Bavi se i alternativnom medicinom (akupunktura, akupresura, moksibuscija, reiki) i jogom. Scenarista je i glumac u filmu Gorčina osvete koji je premijerno prikazan decembra 2013. godine.

Oženjen je i ima dvoje djece.

Čestitamo!

(RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*