Crnadak danas u Rigi potpisuje Dodatni protokol za sprečavanje terorizma

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Komiteta ministara Vijeća Evrope Igor Crnadak danas će u Rigi u ime BiH potpisati Dodatni protokol na Konvenciju Vijeća Evrope o sprečavanju terorizma.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja Dodatnog protokola prisustvovat će i generalni sekretar Vijeća Evrope Torbjorn Jagland i ministar vanjskih poslova Republike Latvije Edgars Rinkevičs.

Programom je predviđeno da se Crnadak u svojstvu predsjedavajućeg Komiteta ministara VE, generalni sekretar Jagland i ministar Rinkevičs obrate predstavnicima zemalja članica Vijeća Evrope povodom potpisivanja Protokola.

Potpisivanje ovog veoma značajnog dokumenta uslijedit će nakon njegovog usvajanja na 125. zasjedanju Komiteta ministara Vijeća Evrope 19. maja u Briselu, na kojem je BiH zvanično preuzela šestomjesečno predsjedavanje Komitetom ministara VE.

Nakon ceremonije potpisivanja Dodatnog protokola u Rigi će u organizaciji Vijeća Evrope, a u saradnji sa bh. predsjedavanjem Komitetom ministara VE i Ministarstvom vanjskih poslova Republike Latvije biti održana „Međunarodna konferencija o stranim terorističkim borcima“, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.