Remi PSG-a i Real Madrida, City pobijedio Sevillu

Širom Evrope sinoć je odigrano osam susreta trećeg kola Lige prvaka, najelitnijeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. U derbiju kola PSG i Real Madrid su na Parku prinčeva odigrali bez golova.

Grupa A

Malmo je napravio veliki korak ka Evropskoj ligi nakon što je na svom terenu minimalno savladao Shakhtar koji još uvijek nema boda u tri kola Lige prvaka.

Derbi kola igrao se na Parku prinčeva gdje su PSG i Real Madrid odigrali nepopularnih 0:0. Ekipa iz Španije je imala nešto više od igre sa nekoliko sjajnih prilika. Ali, mreže su mirovale na obje strane.

Grupa B

CSKA i Manchester United su remizirali u Moskvi 1:1. Domaća ekipa je povela golom Doumbije, ali je Martial u 65. minuti donio bod timu Luisa van Gaala.

Wolfsburg je bez većih problema savladao PSV golovima Dosta i Krusea u drugom poluvremenu.

Grupa C

Utakmica sa najviše golova odigrala se na Calderonu gdje je Atletico Madrid u potpunosti razbio ekipu Astane sa 4:0 golovima Nigueza, Marineza, Torresa i autogolom Dedechka.

U istoj grupi Galatasaray je preokrenuo rezultat nakon ranog vodstva Benfice. Tim iz Portugala je već u drugoj minuti poveo preko Gaitana da bi Inan i Podolski, ispostavit će se, donijeli konačnu pobjedu turskom timu.

Grupa D

Juventus i u Ligi prvaka nastavlja sa slabim rezultatima nakon remija bez golova protiv Borussije Mönchengladbach.

Manchester City je u u utakmci protiv Seville do tri boda došao u sudijskoj nadokandi. Španski tim je poveo u 30. minuti golom Konoplyanke, ali je Rami autogolom izjednačio na 1:1. De Bruyne je u prvoj minuti sudijske nadokande osigurao pobjedu i tri boda za Građane.

Rezultati:

Atl. Madrid 4 – 0 FC Astana
CSKA Moskva 1 – 1 Manchester Utd.
Galatasaray 2 – 1 Benfica
Juventus 0 – 0 Monchengladbach
Malmö 1 – 0 Shakhtar
Manchester City 2 – 1 Sevilla
PSG 0 – 0 Real Madrid
Wolfsburg 2 – 0 PSV

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*