Fudbal: Desetkovana Sloboda dočekuje Travnik

Lider fudbalskog prvenstva Bosne i Hercegovine tuzlanska Sloboda, ovog vikenda u 13.kolu BH Telekom Premijer lige na Tušnju dočekuje Travnik, što je bila tema danas održane press konferencije Crveno-crnih.

Šef stručnog štaba Husref Musemić pred ovaj duel ima dosta problema sa igračkim kadrom. Zbog kartona neće moći da računa na Efendića i Stjepanovića, zbog povrede neće nastupiti Zeba, Ivetić i Mujić, dok je nastup Morankića pod znakom pitanja.

U Slobodi respektuju Travnik, bez obzirom na njihovu trenutnu formu, jer se do sada pokazalo da bolje igre pružaju na strani, i protiv uslovno rečeno jačih protivnika. Atmosfera u svlačionici je odlična, i kako je kazao fudbaler Slobode Haris Mehmedagić, u utakmicu sa Travnikom treba ući ozbiljno i pružiti maksimalan angažman, kako bi se došlo do nova tri boda.

Zavhavlili su se na podršci navijačima u susretu prošlog prvenstvenog kola kod Drine u Zvorniku, i pozvali ih da u subotu od 14 sati i 30 minuta budu na Tušnju.

U ostalim utakmicama 13.kola fudbalske Premijer lige BiH igraju: Mladost – Sarajevo, Olimpik – Drina, Vitez – Rudar, Radnik – Slavija, Borac – Široki Brijeg, a derbi je u Mostaru između gradskih rivala Veleža i Zrinjskog. Susret Željezničar – Čelik igra se u nedjelju.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*