Dodik: Pristajem na prijevremene izbore, ali na svim nivoima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da, iako nema nijednog elementa za raspisivanje vanrednih izbora, pristaje na prijevremene izbore ali za sve nivoe – za parlament i za predsjednika Republike Srpske, kao i za člana Predsjedništva i parlament BiH.

Dodik je naglasio da Republika Srpska nije u krizi i da njene institucije funkcionišu na Ustavom i zakonom propisan način, te da RS izmiruje sve svoje obaveze i vodi politike koje štite njene vitalne interese.

“U Republici Srpskoj je na sceni jedna razljućena opozicija, s kojom sam pokušavao u nekoliko navrata da razgovaram, ali oni nisu spremni za razgovor jer ne znaju kako će se ponašati i šta će reći”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je poručio da ga opozicija nije izabrala i da opoziciji ne odgovara, ali da mu šaljivo zvuče pozivi na ostavke.

“Moj mandat pripada ovom narodu i Republici Srpskoj. Odgovorno vršim svoj posao u skladu s Ustavom i nemam namjeru da se povlačim pred ljudima koji ne žele dijalog, ne žele da razgovaraju o Republici Srpskoj i ne žele da se sistem zaštite Republike Srpske reguliše kroz uvođenje određenog zakonodavstva”, naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je Narodna skupština usvojila zaključke u skladu sa demokratskim, zakonskim i ustavnim načelima, gdje većina odlučuje nakon parlamentarne rasprave.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*