Nissan zbog curenja goriva opoziva 59.000 vozila

Japanski proizvođač automobila Nissan saopštio je da će zbog mogućnosti curenja goriva opozvati svojih 59.000 vozila širom svijeta. Uglavno se radi o modelima Altima i Maxima, javlja Anadolu Agency (AA).

Opoziv se odnosi na velike automobile Maxima 2016., srednje Altima modele od 2013. do 2016. i određen broj Teana limuzina modeli od 2014. do 2016. koji su proizvedeni u Rusiji. Svi spoemnuti automobili opremljeni su V6 motorom.

Iz Nissana kažu da u dokumentima koje je objavila američka sigurnosna agencija u slučaju sudara može doći do curenja goriva na plombiranom dijelu između spremnika i jedinice za slanje goriva u motor, što bi moglo izazvati požar. Navodi se da je problem otkriven prilikom sigurnosnih “crash” testova, ali da za sada nema izvještaja o eventualnim požarima, povredama ili curenju goriva.

Distributeri će na svim opozvanim vozilima postaviti potporni prsten koji će održavati plombirani dio. Opoziv bi trebao početi u roku od dva mjeseca. Ranije, u julu ove godine, počelo je povlačenje 5.500 modela Maxima zbog istog problema, ali su tada iz Nissana naglasili kako istražuju da li je ovim problemom pogođeno još njihovih modela.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*