s1904d08

Blažević: Hvala Spartaku, ne idem u Srbiju

Hrvatski trener dobio je poziv subotičkog superligaša da zamijeni dosadašnjeg šefa stručnog štaba Stevana Mojsilovića.

Poznati hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević rekao je da je počašćen pozivom subotičkog Spartaka, ali da ne vjeruje da će preuzeti mjesto šefa stručnog štaba tog superligaša iz Srbije.

Ranije danas predsjednik Spartaka Dragan Simović potvrdio je Tanjugu da Subotičani pregovaraju sa Blaževićem, navodeći „da su na vezi, da nije još sve završeno, ali je izvjesno“ i da se nadaju pozitivnom ishodu, a da će sve biti poznato do kraja dana.

„Istina je, zvali su me iz Spartaka i na tome sam im jako zahvalan. Zaista sam počastvovan, međutim, ne vjerujem da će biti išta od svega toga. Nema šanse da dozvolim da (Zdravko) Mamić i (Davor) Šuker likuju. Tjerali su me u Kinu, tjerali su me u Bosnu, a sad bi u Srbiju. E, pa neće moći“, rekao Blažević za hrvatski portal Index, prenosi Tanjug.

Subotičani su u subotu smijenili dosadašnjeg trenera Stevana Mojsilovića zbog loših rezultata, jer je klub poslije 15 odigranih kola na dnu tabele Superlige Srbije.

 

Treće mjesto na SP-u u Francuskoj

Blažević, koji ima 80 godina, tokom karijere vodio je brojne klubove, a posljednji angažman imao je prošle godine u Zadru.

Najveći uspjeh ostvario je na mjestu selektora reprezentacije Hrvatske, s kojom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Blažević je bio i selektor fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Irana.

(Al Jazeera)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*