Usvojen Nacrt budžeta Grada Tuzle u iznosu 45,3 miliona KM

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla razmatran je i usvojen Nacrt budžeta Grada za 2016. godinu u iznosu 45 miliona 678 hiljada KM, kao i Nacrt Odluke o izvršenju budžeta Grada za period 1. 1.- 31.12. 2016.

Vijećnici su takođe usvojili i Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Tuzla za proteklih 9 mjeseci ove godine.Kako je rečeno, ukupno planirana sredstva u Budžetu za 2015. godinu iznose 45 miliona 311 hiljada KM, a u periodu za koji se izvještaj podnosi ostvarena su sredstva u iznosu od oko 35 miliona 624 hiljade KM ili 73,4 odsto.Razlog uvećanih prihoda u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na isti period prošle, su prihodi od naknade ostvarene radom Termoelektrane u iznosu od 3 miliona i 300 hiljada maraka.

Gradsko vijeće je donijelo Zaključak da se u najkraćem roku, po mogućnosti za naredni sjednicu Gradskog vijeća, dostavi analiza o mogućnosti kreditnog zaduženja Grada Tuzla u iznosu od 5 miliona KM radi realizacijue projekata komunalne infrastrukture. Sjednica Gradskog vijeća je u toku.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*