Krpić: Prvo mjesto ne treba da nas ponese, idemo u Sarajevo po dobar rezultat

Sloboda je najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlanski klub nalazi se na prvoj poziciji s 28 bodova nakon 13 odigranih kola, a napadač Sulejman Krpić ističe da tim s Tušnja ne treba ponijeti ta pozicija na tabeli.

Tuzlanski klub do sada ostvario je osam pobjeda uz četiri remija i jedan poraz, koji su upisali u prvom kolu protiv Čelika na Bilinom polju, tako da su sada u nizu od 12 uzastopnih utakmica bez poraza.

“Prvi cilj nam je bio i priča je bila da se ostane u ligi. Sada smo prvi na tabeli i ne treba da nas ponese to mjesto. Idemo igrati što bolje možemo. Ima još jakih utakmica pred nama”, rekao je Krpić u razgovoru za SCsport.ba, dodavši:

“Što se tiče titule jesenjeg prvaka sigurno da bi nam značila. Nadam se da ćemo izgurati do kraja dobro i da ćemo ostati na prvom mjestu. Mada, kako sam već rekao, imamo odigrati još nekoliko jakih utakmica”.

Sloboda će u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju gostovati Sarajevu na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase Sarajevu, a Bordo klub je nakon poraza u prošlom kolu protiv Mladosti palo na petu poziciju.

“Za vikend igramo protiv Sarajeva. Znamo da su sada malo pod pritiskom zbog izgubljene utakmice u prošlom kolu, ali oni imaju kvalitetnu ekipu. Očekujem dobru partiju na obje strane. Idemo u Sarajevo da odigramo što bolje. Imamo problema s povrijeđenim igračima, ali nadam se dobrom rezultatu”, dodao je 24-godišnji napadač.

Krpić je na posljednja dva susreta postigao pogotke, protiv Dine u Zvorniku, te protiv Travnika na Tušnju.

“Što se tiče golova uvijek mi je cilj bio kada izađem na teren da postignem pogodak, tako da je i to krenulo u posljednje vrijeme. Nadam se da će tako i nastaviti. Vjerujem u sebe i uvijek dajem maksimum”, istakao je Krpić, koji je svojevremeno nosio i dres Sarajeva.

(SCSport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*